Ervaring met Brimotech engineering

Zeer deskundige en prettige service

De gasveren passen perfect in ons systeem dankzij de juiste berekeningen en 3D-tekeningen van Brimotech. Bedankt voor jullie advies!

– Jaap van Dolder

Engineering

Voor onze vaste relaties binnen de gasveren en dempers doen wij veel op het gebied van engineering. Het gebruik van 3D-engineering stelt Brimotech Solutions in staat om gedetailleerde en nauwkeurige ontwerpen te maken voor op maat gemaakte producten. Dit helpt bij het visualiseren van het eindproduct en het optimaliseren van het ontwerp voordat de productie begint. Het resultaat is een betere pasvorm en functionaliteit van de producten.

Wij nemen graag het specialistisch werk van u uit handen

Wanneer u een systeem heeft waarvoor gasveren berekend moeten worden, kunt u ons elk type 2D/3D bestand toesturen voorzien van uw specificaties. Als service voor onze klanten berekenen we de juiste gasveer en kunnen we deze inclusief 3D-tekening en de gehele assembly naar onze klanten sturen.

Extra service

Brimotech Solutions is toegewijd aan het leveren van kwaliteitsproducten en service aan onze klanten. Door op maat gemaakte producties kunnen we een hoger niveau van kwaliteitscontrole handhaven en ervoor zorgen dat de producten voldoen aan de specifieke eisen van elke klant. Bestelt u gasveren of dempers die uit verschillende onderdelen bestaan? Dan zorgen wij ervoor dat deze geassembleerd aangeleverd worden, zodat u een kant-en-klaar totaalpakket ontvangt. Op die manier garanderen wij de kwaliteit van ons product. Het fysiek toezenden van een prototype voor de inbouw van gasveren is bij ons mogelijk.

Gasveren op maat

Bij Brimotech maken we gasveren volledig op maat voor elke gewenste toepassing. U heeft daarbij de mogelijkheid om verschillende opties aan de gasveren toe te voegen. Maatwerk zorgt voor meer veiligheid en voor een langere levensduur voor uw complete applicatie.

 • West-Europese productie
 • Klantspecifieke productie
 • Staal of RVS 316
 • Aflaat- vulventiel
 • Slag 10mm t/m 700mm
 • Speciale seals
 • Etc.


Gasveer berekenen

Niet elke gasveer is geschikt voor elke toepassing. Daarom dient u een berekening te maken, voordat u gasveren aanschaft. De berekening lijkt vrij eenvoudig, maar het zwaartepunt van ieder systeem verandert met de hoekverdraaiing. Dit maakt de berekening toch een stuk ingewikkelder. Bekijk meer informatie en een  uitleg van de gasveer berekening. Liever de berekening door ons laten uitvoeren? Dit is kosteloos wanneer u de gasveren bij ons afneemt.

Heeft u de toepassing als 3D-bestand beschikbaar? Dan kunt u hem naar ons mailen. Vergeet daarbij niet uw wensen en eisen toe te voegen. Het is belangrijk om het zwaartepunt en gewicht ten opzichte van het scharnierpunt aan te leveren in een gesloten situatie als bijlage.

Onze Brimotech belofte op een rij:

 • We zijn dé specialist in gasveren met ruime ervaring;
 • We leveren gasveren op maat voor iedere toepassing, in staal en RVS 316;
 • Jarenlange ervaring in mechanica;
 • Eigen 3D-engineering;
 • Wij nemen de berekening uit handen;
 • Levering binnen 24 uur in Nederland mogelijk, indien op voorraad in ons eigen magazijn.


Vragen over onze gasveren, dempers en aansluitdelen? De mogelijkheden om een gasveer te laten berekenen door de engineers van Brimotech Solutions bespreken? Als specialist op het gebied van gasveren en dempers voorzien we u graag van het beste op maat advies. Vraag onze brochure aan.