Ervaring met Brimotech

Zeer deskundige en prettige service

De gasveren passen perfect in ons systeem dankzij de juiste berekeningen van Brimotech. Bedankt voor jullie advies!

– Jaap van Dolder

Gasveren

Bij Brimotech Solutions BV leveren we gasveren volledig op maat op basis van uw wensen en specificaties. Met deze klantspecifieke oplossingen, Europese productie, eigen engineering in Lelystad en de exclusieve samenwerking met gasverenproducent Vapsint in Italië kunnen we de unieke behoeften van diverse branches begrijpen en de juiste oplossing bieden. Wilt u weten welke gasveer u het beste kunt toepassen in uw applicatie? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening voor u.

Hoe werkt een Brimotech gasveer?

Onze gasveer bestaat uit een cilinder (C) en een zuigerstang (S) waaraan de zuiger (P) bevestigd is. Wanneer de zuigerstang met zuiger in de cilinder gedrukt wordt, verplaatst de stikstof zich via speciale kanalen van kamer (B) naar kamer (A). Door het aanpassen van deze kanalen, kunnen we het gedrag van de gasveer, zoals snelheden en dempingen, afstellen. De druk in beide kamers is gelijk, waardoor het verschil in oppervlakte van de zuiger aan zijde (A) en zijde (B) ervoor zorgt dat de zuigerstang altijd uit de cilinder wordt gedrukt. Deze reactie levert de kracht van de gasveer. Lees meer over  de werking van gasveren.

Aanbod gasveren

Onze standaard gasveer is voorzien van een zwartgelakte stalen cilinder en een hard verchroomde zuigerstang. Onze stalen gasveren worden standaard geleverd in de kleur zwart (RAL 9005), de RVS 316 is standaard elektrolytisch gepolijst en voorzien van Viton afdichtingen. We hebben zowel blokkeerbare als niet-blokkeerbare gasveer in het assortiment. Door de ruime keuze in aansluitdelen is vrijwel iedere configuratie mogelijk. Wanneer uw toepassing daarnaast vraagt om een specifieke bevestiging, kunnen we dit voor u engineeren, produceren en leveren. Bekijk hieronder ons aanbod gasveren.

Lift black stalen gasveer - Brimotech

Gasveer staal

Bij Brimotech vindt u stalen gasveren voor elke denkbare applicatie. We adviseren u graag over de juiste gasveer met behulp van onze software. Neem contact op.

RVS_FDA gasveer - Brimotech

Gasveer RVS 316

Bij Brimotech vindt u RVS gasveren uitsluitend van de hoogste kwaliteit. Wij adviseren u graag over de juiste RVS gasveer met behulp van onze 3D software.

RVS en stalen gasveer blokkeerbaar - Brimotech

Blokkeerbaar staal & RVS 316

Bij Brimotech koopt u blokkeerbare gasveren op maat. Meer dan 20 jaar ervaring met gasveren. Vraag een vrijblijvende berekening op of 3D-tekening aan.

Vragen over onze gasveren, dempers en aansluitdelen? De mogelijkheden om een gasveer te laten berekenen door de engineers van Brimotech Solutions bespreken? Als specialist op het gebied van gasveren en dempers voorzien we u graag van het beste op maat advies. Vraag onze brochure aan.