Waarom de blokkeerbare gasveren van Brimotech

Veelzijdig en kwalitatief sterk

Brimotech levert blokkeerbare gasveren voor diverse soorten toepassingen. Denk vooral aan systemen met gecontroleerde bewegingen waarbij diverse posities mogelijk moeten zijn. Deze worden ingezet in toepassingen waarbij traploze verstelling noodzakelijk is. We produceren blokkeerbare gasveren voor onder andere: meubilair, medische toepassingen, jachtbouw en de voedselverwerkende-industrie.

Blokkeerbare gasveer (staal/RVS)

Onze blokkeerbare gasveren zijn voorzien van een zwartgelakte cilinder en een hard verchroomde zuigerstang. De standaard gasveren zijn inzetbaar bij temperaturen van -30°C tot +80°C en zijn voorzien van NBR-afdichtingen. De blokkeerbare gasveren zijn ook leverbaar in RVS 316. Om precies aan uw wensen en specificaties te voldoen maken we blokkeerbare gasveren op maat.

 • West-Europese productie
 • Klantspecifieke productie
 • Extra olie-afdichting
 • Standaard RAL 9005 / RAL 9006
 • Staal of RVS 316
 • Diverse bedieningen »
 • Slag 10mm t/m 700mm

Blokkeerbare gasveer van staal

Onze blokkeerbare gasveren zijn voorzien van een zwart gelakte cilinder en hard verchroomde zuigerstang. De gasveren zijn standaard inzetbaar bij temperaturen van -30°C tot +80°C en zijn voorzien van NBR afdichtingen.

RVS en stalen gasveer blokkeerbaar - Brimotech

RVS 316 blokkeerbare gasveer

Onze RVS 316 blokkeerbare gasveren zijn technisch gezien identiek aan de uitvoering in staal. Het verschil is dat deze blokkeerbare RVS 316 gasveren elektrolytisch gepolijst zijn en voorzien van laserprint codering. Ze worden bovendien standaard geleverd met Viton afdichtingen.

Aanbod blokkeerbare gasveren

Zowel de blokkeerbare gasveren van staal als de RVS 316 gasveren zijn leverbaar in vijf verschillende uitvoeringen:

 • Elastisch; In elke positie in te bouwen.
 • 100% star in druk
 • 100% star in trek; “Easy”, inbouwen met zuigerstang naar beneden, max hoek ca. 30°. “Any mounting”, in elke positie in te bouwen.
 • Flat curve (zeer lage progressie); Flat Curve (max 5,76x F1 in druk) gasveer is een geheel nieuwe gasveer die veelal wordt ingezet in tafelverstellingen. Enkele belangrijke kenmerken van dit type gasveer zijn de zeer lage progressie en lage wrijving in combinatie met een lange slag.
 • 100% star in druk EN trek (nieuw)


Blokkeerbare gasveren op maat

We maken al onze blokkeerbare gasveren klantspecifiek. Zo kunnen we de gasveren op aanvraag in afwijkende kleuren leveren, zoals wit/alu RAL 9006. Voor de diverse mogelijkheden en combinaties kunt u zich het beste door ons laten informeren. Met het oog op de voedselverwerkingsindustrie, kunnen we onze gasveren voorzien van FDA approved olie. Standaard hebben de blokkeerbare gasveren een bedienweg (van de stift) van 3,5 mm. Op aanvraag is een bedienweg van 2,5 en 0,5 mm mogelijk. Dit is afhankelijk van het type bediening dat u wilt toepassen. Alle blokkeerbare gasveren hebben een metrisch fijn draad aan de zuigerstangzijde. De cilinderzijde kunnen we voorzien van metrisch draad of aangelaste ogen. Automatic release is tevens mogelijk. Maatwerk zorgt voor meer veiligheid en voor een langere levensduur voor uw complete applicatie.

blokkeerbare Gasveer berekenen

Niet elke gasveer is geschikt voor elke toepassing. Daarom dient u een berekening te maken, voordat u blokkeerbare gasveren aanschaft. De berekening lijkt vrij eenvoudig, maar het zwaartepunt van ieder systeem verandert met de hoekverdraaiing. Dit maakt de berekening toch een stuk ingewikkelder. Bekijk meer informatie en een  uitleg van de gasveer berekening. Liever de berekening door ons laten uitvoeren? Dit is kosteloos wanneer u de blokkeerbare gasveren bij ons afneemt.

Heeft u de toepassing als 3D-bestand beschikbaar? Dan kunt u hem naar ons mailen. Vergeet daarbij niet uw wensen en eisen toe te voegen. Het is belangrijk om het zwaartepunt en gewicht ten opzichte van het scharnierpunt aan te leveren in een gesloten situatie als bijlage.

Onze Brimotech belofte op een rij:

 • We zijn dé specialist in gasveren met ruime ervaring;
 • We leveren gasveren op maat voor iedere toepassing, in staal en RVS 316;
 • Jarenlange ervaring in mechanica;
 • Eigen 3D-engineering;
 • Wij nemen de berekening uit handen;
 • Levering binnen 24 uur in Nederland mogelijk, indien op voorraad in ons eigen magazijn.


Vragen over onze gasveren, dempers en aansluitdelen? De mogelijkheden om een gasveer te laten berekenen door de engineers van Brimotech Solutions bespreken? Als specialist op het gebied van gasveren en dempers voorzien we u graag van het beste op maat advies. Vraag onze brochure aan.