Extra’s voor onze gasveren

Brimotech biedt mogelijkheden om gasveren uit te breiden

Aangezien onze productie grotendeels bestaat uit het ontwikkelen en produceren van specifieke gasveer, zijn er zeer veel mogelijkheden om de gasveren geheel naar de gewenste specificatie te produceren of diverse mogelijkheden als optie toe te voegen. Dit alles met als doel de gasveer te optimaliseren voor de betreffende toepassing.

Extra maatwerkopties gasveren

Dynamische demping
Een speciaal gevormde groef in de cilinder zorgt voor een gelijkmatige demping. We kunnen de gasveer zo in elke gewenste positie inbouwen met behoud van demping. Zelfs voor horizontale toepassingen zoals deuren kunnen wij een juiste type dynamische demping realiseren. Middels deze techniek heeft de gasveer altijd een demping ongeacht de inbouwpositie. Nagenoeg al onze gasveren kunnen we produceren in een dynamische demping uitvoering.

Wrijving
Normaal gesproken wil men een gasveer met zo min mogelijk wrijving, echter voor bepaalde toepassingen is een bepaalde hoge interne wrijving gewenst. De interne wrijving passen we aan om de gasveer volledig af te stemmen op uw applicatie. Ook dit kunnen we klantspecifiek leveren.

Specifieke demping(en)
Op basis van uw wensen ontwikkelen we de gewenste snelheid en vertraging, zowel bij de ingaande als uitgaande slag.

FDA approved oil
Het is mogelijk om uw gasveer te voorzien van FDA approved olie. Dit is voornamelijk interessant voor de voedselverwerkende industrie.

Viton afdichtingen
Zeer geschikt bij hoge temperaturen en/of agressieve omgevingen. Wanneer de gasveer wordt blootgesteld aan reinigingsmiddelen of hogere temperaturen kunnen we de gasveer voorzien van Viton afdichtingen. Dit is standaard bij onze RVS 316 gasveren.

Protection tube
Extra bescherming van de zuigerstang tegen mechanische beschadigingen.

Stofkap
Extra beschermkap voor de afdichting. Tevens te gebruiken als schraper.

Ventiel
Met name voor prototypes is een ventiel zeer handig, het aanpassen van de kracht kunnen wij in Lelystad op eigen ontwikkelde digitale machines voor u doen. Zowel onze stalen als RVS 316 gasveren kunnen we voorzien van dit ventiel.

Kleuren
Indien gewenst leveren we gasveren in afwijkende kleuren. Onze standaard kleuren zijn RAL 9005 en RAL 9006 (zwart en ALU/wit). Op aanvraag zijn diverse andere kleuren mogelijk.

Lock_IN gasveer - Brimotech

Lock in | Lock out

Een intern mechanisme dat de gasveer bij geheel uit- of inschuiven blokkeert. Door middel van een volledig in de cilinder weggewerkt blokkeersysteem kan de gasveer/demper in volledig in- of volledig uitgeschoven stand automatisch vergrendelen. Met een simpele druk op de gasveer zal deze direct ontgrendelen.

Rod lock - Brimotech

Rod Lock

Mechanische vergrendeling van de gasveer in elke positie. Deze lock is ontwikkeld om de gasveer in elke stand te kunnen blokkeren en is uitsluitend in RVS316 te leveren voor de diameters Ø15/06 en Ø19/08.

VB lock - Brimotech

VB Lock

Mechanische blokkering bij een volledig uitgeschoven gasveer. Dit blokkeersysteem is ontwikkeld om de gasveer in volledig uitgeschoven positie mechanisch te blokkeren. Zowel in staal als RVS 316 te leveren voor de diameters Ø19/08 en Ø22/10 en toe te passen op nagenoeg alle (standaard) gasveren.

Tandem gasveren

De tandem gasveren worden ingezet bij relatief grote of zware luiken en kleppen. Omdat er bij deze tandem gasveren sprake is van twee afzonderlijke cilinders kan deze gasveer twee verschillende krachten leveren. Voor een zwaar luik zal bij openen een veel grotere kracht nodig zijn dan wanneer het luik gesloten dient te worden. Hiervoor zijn tandem gasveren voor luiken uitermate geschikt.

Anti tear tube - Brimotech

Anti Tear

De Anti Tear gasveer is een slimme vinding op het beschermen van de gasveer op trekbelastingen. Het bestaat uit een gasveer waarvan de cilinder geen aansluiting heeft. Deze gasveer is in de passende Anti Tear cilinder te plaatsen waardoor de gasveer alleen op druk belast kan worden. Bij een beweging van de applicatie groter dan de maximale lengte van de gasveer zal de Anti Tear cilinder alleen verschuiven op de gasveer waardoor de gasveer nooit op trek belast kan worden. Daarnaast zijn er situaties waarbij de toepassing als veiligheid een grotere openingshoek moet kunnen maken dan alleen met de gasveer te realiseren is.

Hybride gasveer - Brimotech

Hybride

Wij hebben de mogelijkheid zogenaamde hybride gasveren te produceren. Dat wil zeggen een stalen cilinder en een RVS 316 zuigerstang of visa versa. De juiste combinatie van materialen hangt af van de uiteindelijke functie van deze gasveer.

Vragen over onze gasveren, dempers en aansluitdelen? De mogelijkheden om een gasveer te laten berekenen door de engineers van Brimotech Solutions bespreken? Als specialist op het gebied van gasveren en dempers voorzien we u graag van het beste op maat advies. Vraag onze brochure aan.