Hier worden wij blij van

“Zijn enthousiaste reactie bevestigde dat we op het juiste spoor zaten.”

Bij Brimotech geloven we dat de grootste uitdagingen de beste kansen bieden voor innovatie. Een recent succesverhaal toont onze expertise en vastberadenheid om de meest complexe vraagstukken op te lossen.

Innovatieve gasveeroplossing, die onmogelijk leek, wint nationale aanbesteding

Een klant, actief in de productie van dubbellaags fietsparkeersystemen, kwam bij ons met een schijnbaar onmogelijke opdracht. Hun doel: een revolutionaire gasveer ontwikkelen die aan extreme specificaties voldoet en hen een voorsprong geeft bij een nationale aanbesteding.

Probleemstelling van de klant

Onze klant produceert geavanceerde dubbellaags fietsparkeersystemen waarvoor specifieke stalen gasveren essentieel zijn. Voor een belangrijke aanbesteding werden extreem hoge eisen gesteld aan het systeem. De gasveer moest in beide richtingen kunnen dempen, met bijzonder hoge dempkrachten bij neergaande bewegingen, zonder dat het bestaande systeem aangepast hoefde te worden. De klant had eerder andere grote producenten benaderd, maar geen van hen zag mogelijkheden om aan deze eisen te voldoen binnen één gasveer.

Aanpak vanuit Brimotech

Gezien onze eerdere succesvolle samenwerking, werd Brimotech opnieuw benaderd voor dit uitdagende project. Ons team bezocht de klant om het bestaande systeem grondig te analyseren en de specifieke eisen voor de gasveer in kaart te brengen. Terug op kantoor begonnen we met schetsen en brainstormen, maar het bleek een lastige puzzel. Deze uitdaging liet ons echter niet los. Tijdens een avondje Champions League kijken, kwam ineens de doorbraak: een innovatieve schets die theoretisch aan alle eisen zou kunnen voldoen.

Met deze schets in de hand, namen we onmiddellijk contact op met een van onze engineers in Italië. Zijn enthousiaste reactie bevestigde dat we op het juiste spoor zaten. We produceerden snel enkele fysieke prototypes om de werking te testen, en deze bleken succesvol. Binnen enkele weken konden we de klant een werkend concept presenteren.

Resultaat

De eerste tests bij de klant waren veelbelovend; de stalen gasveer voldeed aan alle strenge eisen en bleek zelfs beter te presteren dan verwacht. De klant bestelde meerdere nieuwe samples voor de aanbesteding en dankzij onze unieke gasveer wonnen zij de meerjarige opdracht. We hebben afgesproken dat alleen onze gasveren in de productie gebruikt zullen worden, en hebben het concept direct ingediend bij het European Patent Office om onze innovatie te beschermen.

Conclusie

Dit bijzondere verhaal illustreert onze toewijding aan innovatie en klanttevredenheid. Bij Brimotech gaan we altijd een stap verder om de perfecte oplossing te vinden, zelfs als anderen zeggen dat het onmogelijk is. Onze specialistische kennis en unieke aanpak zorgen ervoor dat onze klanten de concurrentie altijd een stap voor zullen blijven. Zo creëren we samen de beste oplossingen voor de meest veeleisende toepassingen.


Vragen over onze gasveren, dempers en aansluitdelen? De mogelijkheden om een gasveer te laten berekenen door de engineers van Brimotech Solutions bespreken? Als specialist op het gebied van gasveren en dempers voorzien we u graag van het beste op maat advies. Vraag onze brochure aan.